Ingrediënten
Taart:
Topping:
Bereiding
Taart:
Verwarm de oven voor op 170°C en plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Rasp de wortelen en laat deze uitlekken in een vergiet. Mix de eieren, olie, Kristal, het Zoetpoeder, bakmeel en de Fruitsiroop tot een glad beslag. Los de Baksoda op in de hete melk en meng dit door het beslag. Voeg de wortel, rozijnen, kokos en de walnoten toe aan het beslag en giet dit in de springvorm.
Bak de taart in circa 50 minuten gaar en goudbruin en laat deze daarna goed afkoelen.
Topping:
Verhit in een steelpannetje, op hoog vuur de walnoten en strooi de Kristal over de walnoten. Roer het geheel goed door elkaar en laat de walnoten goed heet worden zodat ze iets worden geroosterd.
Meng de mascarpone met de Fruitsiroop, kokos en het Zoetpoeder tot een gladde massa.
Verdeel de topping over de bovenkant van de taart en garneer met de geroosterde walnoten en wat geraspte wortel.
Smullen!
Terug
PDF