Ingrediënten
Voor de bodem
- 75 gram verkruimelde biscuit
- 50 gram gemalen walnootjes
- ¼ eetlepel SteviJa Zoetpoeder®
- 75 gram gesmolten boter
Voor de vulling- 175 gram zachtgekoookte pompoenpuree
- 4 eidooiers
- 1½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 3 pakjes roomkaas
- 1½ eetlepel SteviJa Zoetpoeder®
- 1 ei
- 2 eetlepels geklopte slagroom
- 1 eetlepel maïzena
- ½ theelepel vanille-extract
- ½ theelepel citroen-extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de biscuit, walnoten en het Zoetpoeder® en roer dit door de boter.
Verdeel dit over de bodem van een ingevette bakvorm (Ø 23 cm) en druk goed aan.
Mix de pompoenpuree, drie eierdooiers, het kaneel en zout in een kom glad en zet apart.
Meng het Zoetpoeder®, ei, de vierde eidooier en de slagroom met de roomkaas en klop dit tot een luchtig geheel.
Voeg de maïzena, het vanille- en citroenextract toe en mix het tot een glad beslag. Meng tot slot de pompoenpuree door het beslag.
Schenk het beslag over de bodem in de bakvorm.
Bak de cheesecake in circa 45 minuten goudbruin. Laat vervolgens afkoelen en garneer met walnootjes.
Terug
PDF