Puur natuur

SteviJa Puur Natuur

Door haar enorme zoetkracht (tot wel 400x zoeter dan suiker!) wordt stevia doseerbaar gemaakt met
diverse hulpstoffen. SteviJa gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten in haar producten om zo geen
afbreuk te doen aan de bijzondere (natuurlijke) eigenschappen van het steviaplantje.

Sommige van de door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen hebben een E-nummer gekregen.
E-nummers zijn niet per definitie slechte of chemische stoffen. Steviolglycosiden, de zoete stof uit
de steviaplant, heeft bijvoorbeeld ook een E-nummer gekregen. Dit wil zeggen dat de Europese
Unie deze stof als additief in voedingsmiddelen heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Hoewel er
een groot aantal niet-natuurlijke E-nummers bestaan, maakt SteviJa uitsluitend gebruik van
natuurlijke ingrediënten.

De door SteviJa gebruikte natuurlijke hulpstoffen zijn:

  • Inuline
  • Inuline wordt gewonnen uit cichorei, een type wortel dat in Nederland groeit. Na het oogsten wordt
    de wortel verwerkt tot een fijn wit poeder. Dit poeder heeft van nature een licht zoete, romige smaak
    en is in tegenstelling tot de wortel niet meer bitter.

  • Erythritol
  • Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze
    komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water,
    gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijven er geen fruitsuiker of gist achter. Erythritol
    geeft Kristal zijn kristalvormige structuur en is van zichzelf al enigszins zoet.

  • Natriumbicarbonaat
  • Natriumbicarbonaat is een zout dat ook wel bekend staat als baksoda of maagzout. Het wordt onder andere gebruikt in combinatie met wijnsteenzuur om de Zoetjes makkelijker te laten oplossen.

  • Wijnsteenzuur
  • Dit zuur wordt gewonnen uit druiven en wijn. Het wordt gebruikt in combinatie met
    natriumbicarbonaat om de Zoetjes makkelijker te laten oplossen.

  • Magnesiumstearaat
  • Magnesiumstearaat is een zout dat als emulgator werkt. Het zorgt ervoor dat alle ingrediënten van
    de Zoetjes samenblijven.

  • Glycerine
  • Glycerine is een vloeistof die bestaat uit glycerol en water. De glycerol wordt gewonnen uit
    plantaardig vet of olie en is van nature aanwezig in het menselijk lichaams. Glycerine in de Vloeibaar
    Naturel en in de Fruitsiropen gebruikt om het stevia-extract in op te lossen. Daarnaast geeft het de
    vloeibare varianten een heerlijk zachte smaak.

  • Leucine
  • Als essentieel aminozuur kan leucine, zowel bij mensen als dieren, niet in het lichaam worden
    aangemaakt en moet het dus via voeding of suppletie ingenomen worden, meestal als onderdeel van
    proteïnen. Leucine wordt geproduceerd in planten en micro-organismen via meerdere stappen uit
    pyruvaat.