Omschrijving
Stevia Zoetpoeder is steviolglycosiden* (*extract uit de stevia plant) verrijkt met inuline, een makkelijk oplosbare vezel die van nature voorkomt in cichorei, agave, fruit en groenten. Dankzij de toevoeging van inuline is dit zoetpoeder een perfect alternatief voor poedersuiker, met maar liefst 90% vezels. Deze vezels dragen bij aan een gezonde darmflora. Bovendien is Stevia Zoetpoeder eenvoudig te doseren: één kwart theelepel staat gelijk aan één theelepel suiker. Tijdens het bakken komt de zoete kracht van stevia in Stevia Zoetpoeder nog beter tot uiting, waardoor je er zuinig mee kunt omgaan. Een potje Stevia Zoetpoeder is voldoende voor het bakken van zo'n 10 cakes.
Dankzij de inuline heeft Stevia Zoetpoeder vergelijkbare conserverende eigenschappen als suiker. De zoetkracht van Zoetpoeder ten opzichte van suiker varieert van 1:4 tot 1:12 (hoe meer suiker je vervangt, hoe minder Zoetpoeder je nodig hebt). De glycemic index van Stevia Zoetpoeder bedraagt slechts 14 (GI=14), wat wijst op een minimale invloed op de bloedsuikerspiegel.
Tevens is de verpakking 100% recyclebaar en al voor 80% gerecycled!
Ingrediënten
- Inuline uit chicorei
- Steviolglycosiden
Omschrijving ingrediënten
Steviolglycosiden
Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt er op centraal gelegen locaties door een extractieproces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.
Inuline
Inuline heeft een lage glycemische index en wordt vaak gebruikt als zoetstof. Met maar 10 gram is inuline een super vezel en ondersteunt in de darmen de groei van goede bacteriën. Inuline onderhoud tevens een sterke opbouw van botten doordat het de o
Toepassing
Stevia Zoetpoeder is te gebruiken in onder anderen:
- In koffie, thee, yoghurt, havermout en koude dranken
- In sauzen, soepen, marinades, dressing en olijfolie
- Voor het maken van jam, ijs en stoofpeertjes
- Over aardbeien, worteltjes en pannenkoeken etc.
Stevia Zoetpoeder blijft stabiel tot 200°C. Daardoor is het ook geschikt voor het bakken van bijvoorbeeld:
- (Cup)Cake, kruidkoek, appeltaart en MonChou-taart
- Brownies, muffins, Engelse scones en pindakoekjes
Voor recepten met Stevia Zoetpoeder is er het SteviJa kookboek ‘Koken en Bakken met Stevia’ of ga voor een voorproefje naar SteviJa recepten op www.stevija.nl
Bewaaradvies
Donker en vochtvrij bewaren.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram |
Energie |
840 kJ / 200 kcal |
Koolhydraten |
95,87 g |
- waarvan toegevoegde suikers |
0,0 g |
- waarvan vezels |
88,96 g |
- oplosbare suikers (fructose, glucose, sucrose) |
6,90 g |
Eiwitten |
0,0 g |
Vetten |
0,0 g |
- waarvan verzadigd |
0,0 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd |
0,0 g |
|
|
Mineralen |
|
Natrium |
40 mg |
Calcium |
11,50 mg |
Kalium |
7,50 mg |
IJzer |
0.40 mg |
EAN code
8718215180807
Heeft u vragen over dit product? Bel of mail naar de klantenservice.